do they enhance or fight each other ????? it's vital i find out fairly quickly
What Is Quercetin - and Should You Try It?
43K views
Oct 26, 2021
4.1K
23
Share
Save
Dr. Sam Bailey
301K subscribers
Everything you need to know about the supplement Quercetin.
i'll try a more elaborate version later but a pressing Q for me is:
are Prednison and CD / MMS / HCQ compatible?
i need the former to keep my throat from closing by a lypmhball on my collarbone [saved me from intubation in the nick of time] ... and plan to perfect dosage of the latter to get rid of it [along with applying Ryke Geerd Hamer tips, hints and tricks to capacity of course, half the battle]. Thanks, .. right answer will be rewarded here as [a foretaste of how] they are in heaven.
bonus for dutch speakers: medische bezigheid vandaag: kweepeertjes verwerken ... als 'hoogtijkeerwillig' beteugsel getuigsel
... nou, ....[hoog tijd?]... voor dit rugregtoe verkwi[n]kslagje over kweerpeertjes keertje dan maar.....
.......
vind geen mythologie / volkswijsheid, wel dit:
mooi plaatje bij de 2de van 2 desbetreffende krabbels hier:
https://angelikalukas2.blogspot.com/search/label/kweepeer
https://angelikalukas2.blogspot.com/2013/10/kweepeer.html
Van Jan Wilde een Tuin kreeg ik kweeperen, niet moeders mooiste.
De botanische naam Cydonia is afkomstig van het Griekse Kydonia, tegenwoordig Chania, een stad die in het noordwesten van Kreta ligt. ... snip
https://janwildeeentuin.blogspot.com/2018/10/herfst-in-de-tuin-en-in-landleven_23.html ... haardracht heeft vaag iets weg van de uwe .
https://sites.google.com/site/kruidwis/planten-van-a-tot-z/cydonia-kweepeer
Kruiden / Planten van A tot Z >
Cydonia / Kweepeer
Cydonia oblonga is een kleine boom van vier tot zes meter hoog. U kunt de vruchten in de herfst plukken. De beste periode is september en oktober. Een rijpe kweepeer is geel van kleur en heeft een uitgesproken geur. Let daarop als u ze plukt. Nog een handig weetje: het dons op de schil moet makkelijk loskomen als u erover wrijft. Kies altijd kweeperen die goed rijp zijn, want eenmaal geplukt rijpen ze niet meer verder.
Pectine, een vezel met heel veel goede eigenschappen
Kweeperen bevatten heel veel pectine, een vezel die heel veel vocht kan vasthouden maar ook de afvalstoffen neutraliseert. Een andere chemische bouwsteen van de kweepeer is tannine, een stof die de darmtransit vertraagt en de darmslijmvliezen beschermt. De combinatie tannine-pectine is een ideale barrière tegen bacteriën en helpt ook bij diarree. Volgens sommige studies zou regelmatige consumptie van kweeperen zelfs darmkanker helpen voorkomen.
Pectine vertraagt ook de absorptie van vetten en stimuleert de afvoer ervan, wat dan weer de cholesterolwaarden doet zakken.
Door de pectine en de vele andere oplosbare vezels verminderen kweeperen bovendien de insulineproductie na het eten. Een uitgelezen dessert dus voor mensen met diabetes type 2!
Kweeperen: vitamine en mineralen
Jammer genoeg gaat een groot deel van de vitamine C verloren bij het koken en kweeperen kunnen niet rauw gegeten worden, omdat het vruchtvlees zo stevig is. De mineralen blijven tijdens het kookproces wel goed bewaard, vooral dan het kalium. Die stof is essentieel voor de goede werking van ons zenuw- en spierstelsel.
::::: :::: :::::: :::::::::: :::: :::::: 100 g fresh weight:
Energy: 176 kj , ---protein; 0.6g, acid: 0.9g, -----carbohydrate: 9.1g, -----water; 86.9g, -----ash: 0.6g and----- fiber: 1.9g.
::::: :::: :::::: :::::::::: :::: :::::: Minerals:
Na 9.2 mg, K 189 mg, Ca 66 mg, Mg 10 mg, Fe 1.1 mg, P 25 mg, Cu 0.006 mg, Zn 0.013 mg, and Mn 0.002 mg
::::: :::: :::::: :::::::::: :::: :::::: Vits:
retinol: 5.5 μg, carotene 0.03 mg, thiamine: 30 μg,
riboflavin: 30 μg, niacin : 0.2 mg and ascorbic acid: 13 mg
https://www.kweepeer.nl/nieuws/
Kweepeer, mispel en vijg ... door Ria Loohuizen
boek is van 2013 ... 2e versie van dan al 10 jaar oud boek
hierna volgens slechts nog 2 berichten ....
haar webstek is deze:
https://van-nature.blogspot.com/2013/10/schipborg-lauwersmeer-en-herfsttuin.html
met blogger was ze na 14 beurtjes gedaan ...
"Kweepeer, mispel en vijg" van Ria Loohuizen ...
https://heerlijkzoeken.nl › boeken › 1931-kweepeer-mispel-en-vijg-culinaire-reis-van-mesopotamie-tot-de-maghreb
Met dichters, cartografen en kunstenaars als metgezel verzamelt Ria op haar reis door de geschiedenis van deze bijzondere vruchten recepten uit Perzië, Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Maghreb.Kweepeer, mispel en vijg is rijk voorzien van illustraties en citaten uit de wereldliteratuur. Ria Loohuizen heeft haar ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten